Annonser

40-årspresent

Det sägs att 40 är det nya 30. Det vill säga att vi växer upp allt långsammare och kan hänga kvar i något slags utdragen ungdomstid halva livet utan att behöva hänge oss åt vuxenlivets alla måsten och krav. Tv-spelande fyrtioåringar med likadana kläder som de haft sedan tjugoårsåldern och som möter polarna för lite barhäng och snack om senaste pixar-filmen på fedagarna, typ. Det må vara hur det vill med den eviga ungdomen, men klart är att det idag finns anledning att bredda synen på vad en nybliven 40-åring kan tänkas uppskatta i present.

I uppkopplingens och den ständiga uppdateringens tidevarv lever ändå radion kvar som en trogen följeslagare. En trygg liten vän som kan avlyssnas i bilen, på pendeltåget eller i hemmet när man pysslar med annat och ändå vill ha koll på vad som händer eller lyssna på lite skön musik.

Tv-spelande var det ja. För dagens fyrtioåringar ringer nostalgiklockan när man börjar prata om de första Segaspelen, Game & Watch-liren och första Nintendokonsolen. Faktum är att de troligen fortfarande spelar tv-spel eller lanar via datorn. På www.gamereplay.se kan du hitta både klassiska gamla spel och konsoler från tv-spelens barndom och begagnade spel till de senaste varianterna, som PS3 och Xbox 360. När det är dags att väcka 40-åringen med sång och frukost på sängen kan det inte gå fel om han eller hon också får en Nintendo 8-bitars basenhet, kanske med det magiska Legend of Zelda till? Eventuella barn i familjen kommer kanske tycka att det är ungefär lika fräckt som att leka med kottar och pinnar, så passa på att uppdatera dem med något nytt spel till deras egna konsoler.

Vill man ge en personlig present med ett speciellt budskap eller motiv besöker man förslagsvis www.spreadshirt.net. När man kommit fram till vilken tröjmodell som passar födelsedagsfiraren (en piffig top? en skön munkjacka? en långärmad t-shirt?) är det bara att fila på en text som ska pryda tröjan och kanske en lämplig symbol eller en eget foto att ladda upp som ska tryckas på plagget? I tre enkla steg väljer man tröja, text och motiv, sedan är det bara att ange storlek och skicka beställningen i tid för att kunna uppvakta 40-åringen med en alldeles unik present!

vBulletin stat